Vol. 19,n.2 - maio./ago.,(2002)

Published: 2011-07-11

Introdução

  • INTRODUÇÃO

    Cyro Mascarenhas Rodrigues
    145-147
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8801

Ensaios

  • POTENTIAL UTILIZATION OF LIFE CYCLE ASSESSMENT (LCA) METHODOLOGY TO FOSTER ORGANIC PRODUCTION CONCEPTS WITHIN BRAZILIAN TRADITIONAL SMALL FARMS

    Armando Caldeira-Pires, Raimundo Ricardo Rabelo, José Humberto Valadares Xavier
    149-178
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8802
  • CONVERSION OF CONVENTIONAL AGRICULTURAL SYSTEM TO ORGANIC

    Alberto Feiden, Dejair Lopes de Almeida, Vinícius Vitoi, Renato Linhares de Assis
    179-204
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8803
  • ORGANIC AGRICULTURE AND FAIR TRADE

    Yara M. Chagas de Carvalho
    205-234
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8804
  • LIVESTOCK AND AGROECOLOGY IN BRAZIL

    Elsio Antonio Pereira de Figueiredo
    235-265
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8805
  • CERTIFICATION OF PRODUCTION SYSTEMS AND PROCESSING OF ORGANIC PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN: HISTORY AND PERSPECTIVES

    Maria Fernanda Fonseca
    267-297
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8806
  • BIOLOGICAL CONTROL OF PEST INSECTS IN ORGANIC SOYBEANS IN THE DISTRITO FEDERAL

    Edison R. Sujii, Carmen S. S. Pires, Francisco G. V. Schmidt, Márcio S. Armando, Marconi Moreira Borges, Roberto Guimarães Carneiro, Joe Carlo Viana Valle
    299-312
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8807

Debate

  • POR QUE NÃO UTILIZAR URÉIA COMO FONTE DE N NA AGRICULTURA ORGÂNICA

    Maria Cristina Prata Neves, Helvécio De-Polli, Ricardo Trippia dos Guimarães Peixoto, Dejair Lopes de Almeida
    313-331
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8808
  • URÉIA: UM ADUBO ORGÂNICO DE POTENCIAL PARA A AGRICULTURA ORGÂNICA

    Segundo Urquiaga, Eurípedes Malavolta
    333-339
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8809

Resenhas

  • CONSUMO DE PRODUTOS ORGÂNICOS: DO OPORTUNISMO AO SUSTENTÁVEL

    Vanice Dolores Bazzo Schmidt
    341-343
    DOI: https://doi.org/10.35977/0104-1096.cct2002.v19.8810